Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 21. 12:38, szombat | Helyi
Forrás: police.hu

SÚLYOS BALESET A SZÁGULDÁS MIATT

SÚLYOS BALESET A SZÁGULDÁS MIATT

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte annak a közlekedési balesetnek a vizsgálatát, melynek során öt fiatal sérült meg, köztük egy maradandó egészségkárosodást szenvedett.

Egy 19 éves balinkai fiú közlekedett Seat típusú személyautóval a 710-es számú főúton 2019. február 16-án 21 óra 40 perc körül. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét – 70 km/óra helyett mintegy 160 km/órával közlekedett –, és egy kanyarban az úttest bal oldalára sodródott. Ott egy szalagkorlátnak ütközött, melyet átszakítva az autó többször, a saját tengelye körül megpördült, majd a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg. A baleset előtt a jármű hátsó ülésén helyet foglaló három utas a műszaki hibás biztonsági öveket nem kapcsolta be, ezért ők kirepültek a gépkocsiból, súlyosan megsérültek, egyikőjük maradandó egészségkárosodást szenvedett. A járművezető, és a mellette lévő utas könnyebben sérült.
A Balatonalmádi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 19 éves fiatal sofőr ellen. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.
A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy csak megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak, valamint minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat a balesetek megelőzése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub