Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 17. 07:40, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A sörhas vége

A sörhas vége

Hamarosan nemcsak a felülésektől lehet lapos a hasunk. Lesz csodaszer sörhas ellen? Felülés nélkül is eltűnik.

Elsősorban a férfiak örülhetnek majd annak az új szernek, aminek tesztelése javában zajlik – még most is – Nagy-Britanniában. Az Adipotid névre keresztelt csodaszer ugyanis mindössze néhány hét leforgása alatt szinte teljesen eltünteti a sörpocakot, annak köszönhetően, hogy gátolja a zsírsejtek vérellátását – írta meg a Hír24.

A szigetországban egyébként komoly probléma az elhízás, Európában itt él a legtöbb túlsúlyos, nem csoda, hogy az elmúlt években gombamód szaporodnak a gyors fogyást ígérő csodaszerek: ezeknek többsége az agyban fejti ki hatását és nem hogy nem hatásosak, de súlyos mellékhatásokat okoznak. Épp emiatt a közelmúltban két ilyen szert is be kellett tiltania a brit fogyasztóvédelemnek.

A tudósok szerint az Adipotid injekció más: sokkal biztonságosabb, mert nem az agyban, hanem a szervezetben fejti ki hatását. Ráadásul étvágycsökkentő, így az sem csoda, hogy 1 hónap alatt a testzsír 40%-ától megszabadította a tesztben résztvevő – egyelőre még majmokat. A tudósok a biztató eredmények miatt most azt sürgetik, hogy mihamarabb elkezdődjenek a humán kísérletek.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: sör, sörhas, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket