Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Január 19. 18:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/Fotó:MTI/Czeglédi Zsolt

Egyre több migráns érkezik

Egyre több migráns érkezik

Egyre több migráns érkezik, akik folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy bejussanak Európába - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szombat este az M1 csatornán.

A műsorban felidézték, hogy az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségének (Frontex) igazgatója pénteken Brüsszelben, a testület 2019-es migrációs adatait rögzítő jelentésének bemutatására összehívott sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy a Törökországból Európába vándorlók száma rendkívüli mértékben megugrott. Fabrice Leggeri szerint a szíriai és afganisztáni viszályoktól menekülők "elárasztották" Törökországot, majd Görögország felé indultak.

Kis-Benedek József szerint a kerítéssel ellátott magyar határszakaszokon is próbálkoznak a migránsok, de egyre többen akarnak Románián keresztül is bejutni az országba. Nincs könnyű dolguk, mert a román határvédelem nagyon felkészült - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, az embercsempészet ma már nagyobb üzlet, mint a kábítószer-kereskedelem, és csak a fegyvercsempészet jövedelmezőbb nála. Ez azt jelenti, hogy az embercsempészek hatalmas összegeket tudnak "beszedni", és valószínű az is, hogy ezen szervezett bűnözői csoportok vezetői nem Európában, hanem külföldön vannak - fogalmazott.

Fotón: migránsok által hátrahagyott gumicsónak a Tisza Szeged és a szerb országhatár közötti szakaszán

Címkék: európa, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket