Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 23. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Egyre többen nem tudják fizetni a számlákat

Egyre többen nem tudják fizetni a számlákat

Tízből két magyarnak volt gondja a közüzemi díjak befizetésével idén a második negyedévben, hat százalékuk pedig a lakáshitel-törlesztéssel (is) késett.

Derül ki a Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatásából, amelyről a Somogyi Hírlap számolt be.

A közüzemi díjat a 2011. áprilisa és júniusa között megkérdezett háromezer ember ötöde olykor nem tudta befizetni, 6 százalékuk pedig késett a lakáshitel törlesztéssel. A háztartásokat sújtó gondok természetesen összefüggnek egymással: a lakáshitel törlesztéssel késlekedők 75 százaléka a közüzemi díj befizetésével is késett.

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense azt mondta, az ügyfelek közül sokak számára jelent problémát a mindennapi megélhetés, és erőfeszítéseik ellenére is sokan halmoznak fel áram- vagy gázszámlatartozást. Az elmúlt néhány évben kifejezetten nőtt a lejárt tartozások mértéke. Az áram- és gázhasználók összességében több tízmilliárd forinttal tartoznak társaságunknak. Harminc napon túli hátralékaink mértéke 2009-ben mintegy harminc, 2010-ben további közel húsz százalékkal nőtt. Az év elejéhez képest 15 százalékos az emelkedés. Míg tavaly 55 ezer, idén eddig 33 ezer esetben kellett kikapcsolnunk nemfizetés miatt a szolgáltatást a fogyasztóknál – mondta a szóvivő. A nyári hónapok némi enyhülést jelentettek, de arra számítanak, hogy ősszel ismét megnő a ki nem fizetett számlák összege.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket