Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 10. 07:38, csütörtök | Belföld
Forrás: Stop.hu

Elektromos turbót szabadalmaztatott a BMW

Elektromos turbót szabadalmaztatott a BMW

A bajor gyártó megoldása elfeledteti a turbólyuk fogalmát?

A turbófeltöltővel ellátott motoroknak számos előnye van, amik közül a leginkább egyértelmű a relatíve nagy teljesítmény kis hengerűrtartalom mellett, és az alacsony fogyasztás. Jól ismert hátránya viszont a turbólyuk, vagyis az a késlekedés, ami a gázpedál lenyomása és a maximális teljesítmény megjelenése között eltelik. Ennek kiküszöbölésre számos, többé-kevésbé (főként kevésbé) eredményes megoldást kitaláltak már a gyártók, a legújabb ötlet azonban a BMW által szabadalmaztatatott elektromos turbó.

Kíváncsi az új turbófeltöltő működési elvére? A cikket tovább olvashatja autós szakportálunkon, az Autolabor.hu oldalon. Kattintson ide!

Címkék: bmw

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket