Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Október 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - Fotó: MTI/Donka Ferenc

Elkezdődött a helyreállítás a szekszárdi gázrobbanás helyszínén

Elkezdődött a helyreállítás a szekszárdi gázrobbanás helyszínén

Elkezdődött a gázvezeték helyreállítása abban a szekszárdi épületben, amelyben szerdán gázrobbanás történt - közölte a szolgáltató, az E.ON csütörtökön az MTI-vel. .

Az Aegon biztosító huszonötmillió forint előleget utal át a társasháznak

Az E.ON azt írta: a házban cégük szakemberei állítják vissza a gázszolgáltatást. Két lépcsőház jelenleg lakhatatlan, két másik lépcsőházban a fűtéshez szükséges gázvezetékek helyreállítása szükséges ahhoz, hogy visszatérhessenek otthonukba a lakók.

Közölték azt is, az energiacég önkéntesen vállalta, hogy elvégzi a munkát, mivel a fűtési szezon kezdetén az ott élők nehezen találtak volna olyan kivitelezőt, amely rövid határidővel megjavítja a gázvezetéket. A munkával várhatóan péntekre végeznek.

Az Aegon biztosító arról tájékoztatott, hogy 25 millió forint előleget még a részletes kárbecslés előtt a társasház rendelkezésére bocsát annak érdekében, hogy a romeltakarítás és a helyreállítás a lehető leghamarabb elkezdődhessen.

Az elsődleges becslés szerint a teljes kárérték több száz millió forint lesz.

A szakértők a hétvégén is dolgoznak, hogy a kártérítést minél hamarabb folyósíthassák, az összeget gyorsított eljárással fizetik ki - írták.

Szekszárdon, a Hermann Ottó utcában egy társasház második emeleti lakásában történt szerdán gázrobbanás, az épületben öten megsérültek és mintegy húsz lakás vált lakhatatlanná.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket