Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2017. Június 19. 13:17, hétfő | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti: - fotó: illusztráció

Erdőtűz miatt több szállodából evakuálták a turistákat a horvát tengerparton

Erdőtűz miatt több szállodából evakuálták a turistákat a horvát tengerparton

Továbbra is erdőtüzek pusztítanak a dél-dalmáciai Makarska riviéra közelében, az újabb tűzeset miatt a hatóságok Tucepi több szállodájából 800 turistát evakuáltak hétfőn kora reggel

- közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT). Az első tűzeset Podgora közelében történt szombat hajnalban. A tűzoltók azonban az erős széllökések miatt nem tudták feltartóztatni a lángokat, amelyek így továbbterjedtek a Bikovo Természetvédelmi Parkra. A viharos erejű szél a hétvégén megnehezítette a tűzoltó repülőgépek munkáját is. A tűzoltásba ezért hétfőn a hadsereg is bekapcsolódott.

Drazen Glavina megyei tűzoltó főparancsnok a sajtónak elmondta, hogy két erdőtűz néhány helyen megközelítette a lakóházakat is, és lehúzódott teljesen a tengerig. Senki sem sérült meg. Hozzátette ugyanakkor, hogy meggyengült a bóra szél, ezért a tűzoltó repülőgépek újra felszállhatnak. Az erdőtüzeket csak levegőből lehet eloltani.

A tűz hétfőn délelőtt Makarska felé vette az irányt. Az oltás és a tűz terjedése miatt több helyen útlezárásokra kell számítani.

A horvát lapok arról számoltak be, hogy a turisták egy része felajánlotta segítségét a tűzoltásban, mások viszont úgy döntöttek, hogy megszakítják nyaralásukat, és hazautaznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.