Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Január 29. 09:03, szerda | Kék hírek
Forrás: police.hu

Évet értékelt a Veszprém megyei Balesetmegelőzési Bizottság

Évet értékelt a Veszprém megyei Balesetmegelőzési Bizottság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a napokban évértékelő ülést tartott, melyen a megye szakemberei mellett a Bizottság együttműködői és partnerei vettek részt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága a napokban évértékelő ülést tartott, melyen a megye szakemberei mellett a Bizottság együttműködői és partnerei vettek részt.

Reiter Barnabás r. alezredes a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, hogy a több mint 20 éves múltra visszatekintő Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) nem kimondottan rendészeti, hanem társadalmi feladatokat lát el más szervezetekkel együtt.

A 2013. évi statisztikai adatok alapján megállapította, hogy az előző évhez viszonyítva csökkent a közúti közlekedési balesetek száma. A baleseti okok a figyelmetlenségre, a sebesség nem megfelelő megválasztására, az irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak megszegésére, valamint az előzési szabályszegésekre és az előforduló műszaki hibákra vezethetők vissza. Kihangsúlyozta, hogy közútjainkon tavaly kevesebb volt az ittas járművezető, nemhiába az Országos Rendőr-főkapitányság a 2013-at az „ittas vezetés elleni fellépés” évének kiáltotta ki.

A tavalyi év fő célkitűzései közé tartozott a gyorshajtók és az ittas járművezetőket forgalomból való kiszűrése, illetve a lakosság figyelmének felhívása a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára. Ezenkívül kiemelt figyelmet fordítottak a közlekedésben veszélyeztetett célcsoportok – gyermekek, idősek - elérésére.

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2014. évre vonatkozó tervei közt szerepel a közlekedésbiztonági rendezvények szervezésén és lebonyolításán túl a „Sulimoped” elnevezésű program eredményes befejezése, melynek során a tanév végén 30 diák térítésmentesen juthat segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedélyhez, valamint a Pannon Várszínház munkatársaival, illetve középiskolások részvételével bűn- és baleset-megelőzési előadás színpadra állítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 08:08, csütörtök | Kék hírek

Élőben követték a biztonsági kamerán, így kapták el a kerékpártolvajt - Videó

Összesen kilenc bringát vitt el a tolvaj.

2024. Szeptember 10. 07:50, kedd | Kék hírek

Döbbenet, miket csinálnak egyesek a magyar autópályákon - Videó

Életveszélyes tolatások kerültek be az autópályákat fenntartó MKIF Zrt. legújabb összeállításába.

2024. Szeptember 05. 07:35, csütörtök | Kék hírek

A budapesti reptéren fogta el az NNI a québeci gyilkost

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren fogták el azt az algériai-kanadai–magyar hármas állampolgárságú férfit, akit Kanadában gyilkosságért életfogytiglanra ítéltek, de májusban megszökött a börtönből; azóta keresték a hatóságok