Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 19. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti - Fotó: mti illusztráció

Kilencezer fogyasztónál még nincs áram

Kilencezer fogyasztónál még nincs áram

Három megyében, kilencezer fogyasztónál még mindig nem volt áramszolgáltatás hétfő délelőtt, miután nagy mennyiségű hó hullott országszerte - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye harminchét településén okoz még mindig áramellátási zavart a hétvégi havazás - tájékoztatott az OKF.

A vasúti közlekedés is hátráltatja az időjárás. Hétfő reggel negyvennyolc szerelvény közlekedett késésekkel - tették hozzá.

A közlemény szerint a katasztrófavédelemnek szombat óta több mint négyszázharminc, a havazással kapcsolatos beavatkozást kellett végrehajtaniuk. A meteorológiai előrejelzés szerint további havazás várható.

A tűzoltóknak többnyire a hó súlya alatt kidőlt fákat, letört, gallyakat kellett eltávolítaniuk, valamint a havas utakon elakadt, kisodródott, árokba csúszott, felborult, keresztbe fordult autókat, tehergépkocsikat, buszokat mentettek - írta az OKF.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket