Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 09. 07:01, szombat | Helyi
Forrás: VEOL kép ilusztráció

Könyvtári papírszínház

Könyvtári papírszínház

Életre keltették Jaót, a kis kaméleont a várpalotai játszóházban

Könyves játszóházba várta a kisgyerekes családokat a Krúdy Gyula Városi Könyvtár. Ezúttal a Jao, a kaméleon című mesét tekinthették meg a gyerekek egy különleges papírszínházban, majd az előadás végén el is készíthették saját főhősüket.

Többéves múltra tekint vissza a Könyvtár könyves játszóháza. A napokban idén első alkalommal várták a szervezők a gyerekeket és szüleiket a népszerű családi programra. Minden játszóház témája egy meséhez kapcsolódik, melyet minden alkalommal a foglalkozások első részében a Japánból eredő kamishibai, vagyis papírszínházi előadásban tekinthetnek meg a gyerekek.

A színház egyfajta mechanikus vetítőgépként működik, ahol a mesélő a fakeretbe helyezett rajzok mögött a gyerekekkel szembefordulva mesél, miközben a cselekménynek megfelelően cseréli a lapokat egy speciális fakeretben, így alakítva igazi színházi élménnyé a hagyományos meseolvasást. A városi könyvtár különleges színházában ezúttal a Jao, a kaméleon című mesét tekinthették meg a gyerekek.

Az előadás után a kicsik és szüleik filcből elkészíthették flitterekkel és egyéb apró kiegészítőkkel díszített saját mesehősüket is. A papírszínházzal egybekötött játszóház a tervek szerint havonta egy alkalommal várja majd a családokat. A foglalkozásokat péntekenként tartják a városi könyvtár munkatársai.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:57, péntek | Helyi

RENDŐRKÉZEN A SZENT GYÖRGY-HEGYI BETÖRŐ

A Tapolcai Rendőrkapitányság kezdeményezte egy 73 éves férfi letartóztatását.

2024. Március 17. 07:34, vasárnap | Helyi

Szabadság és függetlenség

Hinni a szabadságban - Ünnepi megemlékezés Várpalotán

2024. Március 01. 17:58, péntek | Helyi

Régi álmuk vált valóra

Farsangi mulatságot tartott a várpalotai nyugdíjas klub

2024. Február 25. 14:58, vasárnap | Helyi

Nem bírt az indulataival

Megütötte a buszsofőrt, mert ittasan nem szállhatott fel a buszra Berhidán egy férfi