Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 16. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Állítják, ők jobban megfizették a West-Balkán-ügy árát

Állítják, ők jobban megfizették a West-Balkán-ügy árát

Folyamatosak az ellenőrzések a hazai szórakozóhelyeken a West-Balkánban történt, három halálos áldozatot követelő januári diszkótragédia óta. A márciusi kormányrendelet szigorította a zenés tömegrendezvények feltételeit.

Az egyik győri szórakozóhely tulajdonosa több mint 5 millió forintot költött arra, hogy korszerűsítse a diszkó biztonsági berendezéseit. Csak a tűzjelzők kiépítése 1,7 millió forintba került, de megvalósult az akadálymentesítés, a bejáratnál és a kijáratnál pedig pánikkapukat szereltek fel. Szarvas Zoltán, a győri Bahnhof tulajdonosa úgy véli, bár ő az első győri diszkós, aki megfelel az új biztonsági előírásoknak, jobban megfizette a West-Balkán-ügy árát, mint azok, akik a tragédiával végződő bulit szervezték. „Most hallom, hogy talán a jövő héten lesz valami per. Én úgy tudom, hogy az a társaság más néven, máshol szervez dolgokat, élik a világukat. Mi meg – a normális szórakozóhelyesek – elég nagy összeggel megcsináltuk azt, ami már részben akkor is megvolt, amikor ez történt” – fogalmazott a tulajdonos.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hónapokban 39 egységet ellenőriztek. A katasztrófavédelem emberei nyolc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, hét szórakozóhelynél szabálysértési feljelentést tettek. Bezárni egyik diszkót sem kellett. „Súlyosabb hiányosság esetén – például ha tudták megoldani a menekülésre használt irányfények szünetmentes energiaellátását – éltek a szabálysértési feljelentéssel” – nyilatkozta a hírTV-nek Farkas Szabolcsné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Az önkormányzat arra is figyel, hogy a diszkók környékének közbiztonságán is javítson. „Győrben a szórakozóhelyek belső biztonságának megteremtése mellett a külső biztonságra is nagy hangsúlyt fektetünk. Az önkormányzat minden évben olyan kültéri kamerarendszer finanszírozásával támogatja a rendőrséget, amelyeket a szórakozóhelyek környékén helyeznek fel, így kívülről is szemmel tudják kísérni, hogy mi történik a létesítmények körül” – szögezte le Domanyik Eszter, a győri Polgármesteri Hivatal kommunikációs referense. A kamerák segítségével pedig több, vagyon elleni bűncselekmény és garázdaság elkövetőjét is sikerült már a rendőröknek kézre keríteniük. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket