Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Január 02. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Már lehet nevezni a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyére

Már lehet nevezni a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyére

Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 elnevezésű sörversenyre, amelyet nyár elején a gyulai Kézműves Sörfesztivál keretében rendeznek meg.

A szervezők keresik Magyarország legjobb kisüzemi sörét és a legeredményesebb kisüzemi főzdéjét.

Mint a szervezők az MTI-nek küldött közleményben írták, a versenyt a kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetik meg azzal a céllal, hogy a kisüzemi, kézműves söröket; az otthoni sörfőzést; valamint a kulturált sörfogyasztást népszerűsítsék. Emellett szeretnék a minőséget javítani a gyártók és termelők eredményeinek közlésével; továbbá elismerni a kisüzemi főzdék magas színvonalú munkáját.

A versenyre házi amatőr sörfőzők és a maximum évente 200 ezer hektolitert előállító kisüzemi kézműves sörfőzdék jelentkezhetnek május elejéig.

A megmérettetést 30 alapkategóriában hirdetik meg, a bírálat 50 pontos rendszerben történik május közepén. A benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. A két fő kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek - írták.

A harmadik gyulai Kézműves Sörfesztivált 2020. június 11. és 13. között rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket