Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Szeptember 25. 07:31, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Megújul a 20 ezres

Megújul a 20 ezres

Megújított 20 ezer forintos címletű bankjegyet bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szeptember 25-én - derül ki a jegybank elnökének a Magyar Közlönyben csütörtökön közzétett rendeletéből.

A bankjegy mérete nem változik és az előoldali képen továbbra is Deák Ferenc portréja látható, a színe azonban eltér az eddigiektől. A bankjegy előoldala többszínű, az oldal széléig kifutó alapnyomattal és háromszínű képnyomattal készült, amelynek összhatása kékeszöld. Az íriszszerű alapnyomat a bal oldalon található vízjelmező körül, valamint a jobb oldalon narancs, a szövegtükör körül pedig kékeszöld színhatású.

A papír anyagában a bankjegy rövidebb oldalával párhuzamosan futó biztonsági szál található, amelyen az "MNB" felirat és a "20 000" olvasható.

A szövegtükörben, egymás alatti vízszintes sorokban a "20 000" értékjelzés, a "HÚSZEZER FORINT" felirat, a "BUDAPEST 2015" felirat, a bankjegyhamisításért való büntetőjogi felelősségre vonatkozó záradék, valamint a "MAGYAR NEMZETI BANK" felirat olvasható.

Az első húszezrest az MNB 2001-ben bocsátotta ki, amelyet 2009 április 15-től váltotta fel az új, biztonsági elemmel is ellátott bankjegy.

Címkék: 20, 20 ezer, forint, pénz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket