Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 19. 14:43, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénz nélkül maradt a Malév?

Pénz nélkül maradt a Malév?

A Magyar Hírlap információi szerint nem jutott pénzhez a Malév.

A légitársaság közgyűlésén ugyanis nem jelent meg az állam képviselője, így a tulajdonosi kölcsön kérdésében sem született döntés. Várhatóan hétfőn tartják a megismételt közgyűlést.

A nemzeti légitársaság tegnapi közgyűlése határozatképtelen volt – értesült a lap. A magyar állam képviselője, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselői jelen sem voltak a közgyűlésen, ennek következtében aztán a testület nem tudott érdemi döntést hozni a Malév újabb, állami tőkejuttatásáról.Meglehet, hogy a kormányzati segítség elmaradása összefügghet azzal, miszerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter – a Nol.hu szerint – nem jutott előre a Malév ügyében kínai tárgyalásai során. Egyelőre azt sem tudni, a magyar miniszternek sikerült-e tárgyalóasztalhoz ülnie a potenciális befektetőként számon tartott Hainan légitársaság vezetőivel. Úgy tűnik, ha folytak is megbeszélések a napokban a kínai befektető és a fejlesztési tárca első embere között, azok nem lehettek eredményesek. Így valószínű, hogy egyelőre nem a Hainan lesz a Malév új (rész)tulajdonosa. Az MNV Zrt. legkésőbb hétfőre ígért tájékoztatást a részletekről. Úgy tudni, hogy a megismételt közgyűlés is ekkor lesz. A Napi.hu azt írta, szakértők szerint az is meghúzódhat a háttérben, hogy a kormány jelenleg ennél „fajsúlyosabb” dolgokkal van elfoglalva, mint például az IMF-fel való tárgyalás előkészítése.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket