Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Április 20. 08:53, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul a héten 350 ezer diák

Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul a héten 350 ezer diák

A héten 1600 iskolában zajlanak a Fenntarthatósági Témahét programjai és rendhagyó tanórái. Kiemelt téma a zöld gazdálkodás alapjainak elsajátítása.

A Fenntarthatósági Témahéthez idén közel 1600 iskola és 355 ezer diák csatlakozott. A témahét fókuszában az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek állnak. A Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A tananyagban idén a környezettudatossággal és a pénzügyileg tudatos szemlélet kapcsolódik össze. A három korosztály számára készült tematikus tananyagok mellett a Pénziránytű Alapítvány fenntartható gazdálkodásról szóló óratervei és mintaprojektek is a tanárok rendelkezésére állnak. A rendhagyó tanórákon a diákok megismerhetik, hogyan tudnak úgy vigyázni a családi pénztárcára, hogy közben a környezetet is kímélik. Ennek tudatosítására egy szórakoztatva oktató applikációt, a Zöldiránytűt is felhasználhatják a pedagógusok. A mobilalkalmazás a középiskolás korosztály számára ad iránymutatást, hogy mindennapi döntéseik során hogyan tudnak takarékoskodni, tudatosan gazdálkodni, egyben csökkenteni ökológiai lábnyomukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket