Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Április 02. 08:16, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Puskás Ferenc megelőzte korát - 90 éves született

Puskás Ferenc megelőzte korát - 90 éves született

Puskás Ferenc megelőzte korát tehetségével, szorgalmával és játékintelligenciájával -

mondta Hencsei Pál olimpiatörténész az M1 aktuális csatorna szombati műsorában, a 90 éve, 1927. április 1-jén született Puskás Ferencre, minden idők legjobb magyar labdarúgójára emlékezve.

A szakértő hozzátette: a Puskás Ferenc által irányított Aranycsapat évekig veretlen volt. Közvetlenül az 1956-os forradalom előtt is négy, idegenben játszott válogatott mérkőzést megnyertek, ennek ellenére a magyar sportvezetés már korábban eldöntötte, hogy nem vesznek részt a melbourne-i olimpián.

Világhírét a Spanyolországban elért eredményei még inkább megerősítették. Két évig el volt tiltva, már öregnek tartották, és el is hízott, de mindent elkövetett, hogy bekerüljön a Real Madrid csatársorába, és ez rövid időn belül sikerült is - emelte ki Hencsei Pál.

A Real Madridban olyan eredményeket ért el, amelyek máig a legkiemelkedőbbek, emiatt az egész világon ismerik, mint magyart, és a leghíresebb futballisták egyikét - hangsúlyozta az olimpiatörténész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket