Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

Rétvári Bence, miután Kardosné Gyurkó Katalinnal, a Fidesz érdi polgármesterjelöltjével és Aradszki Andrással, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjével meglátogatta a rendőrség és a járóbeteg-rendelő felújított épületeit, azt hangoztatta: a kormány számára fontos, hogy a közintézmények minden településen jó színvonalúak legyenek. Hozzátette: Érden mindkét épületet felújították az elmúlt években.

Fontosnak mondta továbbá, hogy ezekben a megújult épületekben dolgozók hatékony munkát tudjanak végezni. Az egészségügyben a kormány következő feladata az, hogy minél jobban segítsen a betegeknek kihasználni a rendelkezésükre álló kapacitásokat - fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence megítélése alapján az a béremelés az egészségügyben, amelyről a kabinet a koronavírus-járvány idején döntött nagy segítséget jelentett és a korábbiakhoz képest jóval magasabb orvosbéreket hozott. Fontosnak nevezte az ápolók béremelését is. A szakdolgozók bére eléri most már a bruttó 800 ezer forintot - tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról, hogy a migráció hatására a közbiztonsági helyzet is egyre vészjóslóbb lett. Hozzátette, hogy más országokban például Franciaországban a rablási statisztikák szerint 100 ezer lakosra 31, Svédországban 85, Belgiumban 102 rablás jut, míg Magyarországon összesen 6. Az is nagyon fontos, hogy amikor egy bűncselekményeknek gyermek sértettje van, akkor a gyermek a korához megfelelő körülmények között számolhasson be az esetről ezért például az érdi rendőrségen is kialakítottak egy gyermekbarát meghallgató szobát. A politikus kitért arra is, hogy a rendőröket érintően szintén jelentős bérfejlesztés történt.

Kardosné Gyurkó Kata, a Fidesz érdi polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy a jövőben Érdnek szorosabban együtt kell működnie a kormánnyal, ha a lakosság érdekében tovább szeretnék fejleszteni az egészségügyet, a közbiztonságot. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban Érd visszacsúszott a legbiztonságosabb városok listáján, ezért több járőröző rendőrre és több térfigyelő kamerára lenne szükség. Az egészségügyi ellátások területén a várólisták csökkentése a legfontosabb feladat a helyben élők számára - szögezte le.

Aradszki András a térség kormánypárti országgyűlési képviselője elmondta, hogy a 2019 és 2022 közötti időszakban az érdi igazságszolgáltatás megújult, vadonatúj ügyészségi és rendőrségi épület szolgálja az Érdieket. Ebben az időszakban kormányzati és önkormányzati támogatásokból megújultak a háziorvosi rendelők, rendelőintézetek. Mi vissza szeretnénk térni arra az útra, amelyen 2019 előtt járt a város és ez csak a kormánnyal való együttműködéssel képzelhető el - fűzte hozzá.

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket