Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 04. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek a makói kettős emberölés ügyében

Vádat emeltek a makói kettős emberölés ügyében

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2004-ben egy édesanya és lánya életét oltotta ki Makón - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

2004. november 16-án Makón, a Szegedi utca egyik házában holtan találtak egy 78 esztendős asszonyt és a hozzá látogatóba érkező 51 éves lányát.

A vádirat szerint a férfi reggel, a szomszédos ingatlan téglakerítésén keresztül mászott be az idős sértett makói házának udvarába. A vádlott vascsővel többször megütötte az asszonyt, amitől a nő magatehetetlen állapotba került. Röviddel ezután érkezett meg a sértett lánya, akit a vádlott szintén többször megütött a vascsővel. A férfi ezt követően megölte a sértetteket.

A vádlott a házban evett, ivott, és értéktárgyak után kutatott, de nem találta meg a sértett eldugott pénzét. A férfi ugyanazon az útvonalon, ahogyan a házba jutott, távozott.

A nyomozás során korábban gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, vele szemben az eljárást 2006 márciusában, bizonyíték hiányában megszüntették. Tavaly novemberben újabb adatok alapján folytatták a nyomozást, és ekkor került a hatóság látókörébe az elkövető - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket