Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. December 17. 06:40, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Varga: Egy tízmilliárd eurós hitelkeret elég lehet

Varga: Egy tízmilliárd eurós hitelkeret elég lehet

A kormány előtt fekvő legreálisabb forgatókönyv alapján a parlamenti ciklusból hátralévő két év finanszírozását egy legalább tízmilliárd eurós IMF-hitelkerettel biztosítanák – mondta Varga Mihály a Magyar Nemzetnek.

A lap szombati számában megjelent interjúban a Miniszterelnökséget vezető államtitkár úgy fogalmazott: „egy ilyen hitelkerettel – bármi is történik Európában – finanszírozni tudjuk a külső adósságot”. Hosszabb futamidő esetén viszont 15-20 milliárd euró is elképzelhető – tette hozzá.

Varga Mihály a költségvetés újratervezése kapcsán elmondta: „ha minden kötél szakad”, akkor meg kell majd nézni, hogy mely beruházások vagy fejlesztések halaszthatók, vagy pedig hol van lehetőség lassabb kivitelezésre. Továbbá a minisztériumok költségein is lehet majd faragni év közben.

A Magyar Nemzeti Bankkal való kapcsolatról azt mondta az államtitkár, hogy „a kiegyezés nem jelenti azt, hogy rosszul és felelőtlenül működő struktúrákat változatlan formában hagyunk”. Hozzátette: „akkor volt stabil növekedés, pénzügyi egyensúly a gazdaságban, amikor a jegybank és a kormány között összhang volt. Sajnos nem sok ilyen időszak volt Magyarországon.”

„Jelenleg nincs pénzügyminisztérium, senki nem kért fel senkit. Ennyi erővel arra is válaszolhatnék, hogy kinek szurkolok majd a jövő évi olimpia pingpongdöntőjén. A megtisztelő kérdés egyelőre nem aktuális” – válaszolta arra kérdésre, hogy ha a kormányzati struktúra esetleges átalakítása után újra fölállna a pénzügyminisztérium, elvállalná-e annak vezetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket